Για τους πυρόπληκτους της Δυτικής Αχαϊας

Του Γιώργου Σιγαλου, δημοτικού συμβούλου

Σήμερα Παρασκευή 6/10/2017 συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σίγουρα θα ακουστούν πολλές προτάσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τους παραγωγούς όμως των έξι χωριών της Δυτικής Αχαΐας, που έπαθαν μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα τους, στα ζώα τους, στα σιτηρά τους και στις υπόλοιπες καλλιέργειες τους μία είναι η λύση. Να ζητήσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να κυρηχθεί η συγκεκριμένη περιοχή πυρόπληκτη.

Μόνο έτσι θα τύχουν οι παραγωγοί των ευεργετημάτων του συγκεκριμένου νόμου περί πυρόπληκτων (αναστολή πληρωμών – διακανονισμοί κ.τ.λ.). Παράλληλα, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι αποζημιώσεις των παραγωγών μέσω των Π.Σ.Ε.Α θα πρέπει να δοθούν άμεσα και όχι με την διαδικασία που ακολουθείται έως τώρα η οποία διαδικασία καθυστερεί να δώσει τις αποζημιώσεις από 3-5 χρόνια(!).Είναι ευκαιρία σήμερα, να ξεκαθαρίσουν όλοι τα λόγια τους και τις προθέσεις τους.