Ελένη Τρουπή: Από την Κάτω Αχαΐα στις Βρυξέλλες και καθημερινά στα … σπίτια μας!

Η Ελένη Τρουπή είναι ένθερμο μέλος της Ομάδας ΡΙΟΛΟΣ. Ο Κώστας Νιφορόπουλος μας ενημερώνει ότι είναι κόρη της Αικατερίνης Παπαδοπούλου [αδελφή του Πάνου Παπαδόπουλου και της Ντίνας Τσεκούρα]. Η Ελένη Τρουπή μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα. 

Θα μπορούμε να την απολαύσουμε στο διαδικτυακό σταθμό www.radioboo.gr

Τί γράφει η ίδια για την εκπομπή της: Ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΘΟΠΟΊΗΣΗ
Φίλες και φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω οτι από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19 κ 30 ώρα κεντρικής Ευρώπης (20 κ 30 ώρα Ελλάδας) θα παρουσιάζω, κάθε Πέμπτη από τον διαδικτυακό σταθμό www. Radioboo.gr, τη ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΘΟΠΟΊΗΣΗ με το λογοτεχνικό και δημοσιογραφικό ψευδώνυμο Ελένη Καλλίστου. Είναι μία σειρά εκπομπών λόγου με θέμα την ελληνική μυθολογία και τις πολλαπλές επιρροές της στην ελληνική και παγκόσμια τέχνη (Λογοτεχνία, μουσική, ζωγραφική, κινηματογράφο…). Την ίδια εκπομπή θα την παρουσιάζω στα γαλλικά, τις Κυριακές, στις 15 ώρα κεντρικής Ευρώπης. Είμαι πολύ συγκινημένη που θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας το πάθος μιας ολόκληρης διδακτικής καριέρας και την αγάπη μου για την τέχνη και ειδικά τη λογοτεχνία. Συντονιστείτε λοιπόν στο Radioboo.gr! Ας πετάξουμε με τα φτερά του μύθου!!

Βιογραφικό

Ελένη Καλλίστου είναι το λογοτεχνικό και δημοσιογραφικό ψευδώνυμο της Ελένης Τρουπή-Βourillon. Μεγάλωσε στην Κάτω Αχαγιά όπου τελείωσε και το Λύκειο. Σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε σπουδές στη γαλλική, αγγλική και ισπανική γλώσσα. Έκανε μεταπτυχιακό στη μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, με υποτροφία του γαλλικού κράτους, καθώς και στη λογοτεχνία ( με θέμα το έργο του Marcel Proust) και τη γλωσσολογία (Πανεπιστήμια του Στρασβούργου και της Caen). Είναι υφηγήτρια Πανεπιστημίου Κλασσικής φιλολογίας στη Γαλλία.Διορισμένη από το 1996 στη Γαλλική Μέση Εκπαίδευση, διδάσκει γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία, λατινικά, αρχαία ελληνικά και θέατρο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Μονάχου (2001-2010), ενώ από το 2010 ως σήμερα διδάσκει στο Γαλλικό Λύκειο των Βρυξελλών. Το πάθος για τη λογοτεχνία και την τέχνη το έχει από μικρή, αφού μεγάλωσε διαβάζοντας με θέα τη θάλασσα και ήταν η πρώτη αναγνώστρια των έργων του πατέρα της, λαογράφου και λογοτέχνη, Θεόδωρου Κ. Τρουπή. Γράφει και μεταφράζει ποίηση. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Β.Α.