Που είναι τα μέτρα για τους ρομά μαθητές;

16 Ιουλίου 2017.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από το θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη σφαίρα» στο Μενίδι, παρακολουθεί στα δελτία ειδήσεων τα μέτρα που ανακοίνωσαν 5 υπουργοί της κυβέρνησης.

Μέτρα και παρεμβάσεις που ξεκινούν από την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής, την είσοδο χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια μέχρι και τη μετεγκατάσταση ολόκληρων οικισμών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι, αλλά και σε άλλους τόπους, διαμονής των Ρομά. Συγκεκριμένα οι Πάνος Σκουρλέτης, ο Κώστας Γαβρόγλου, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Τόσκας και Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξή τύπου μέτρα για την περιοχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι:

— Στα σχολεία που φοιτούν Ρομά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα σε 15 από 25

— Θα γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου για τα παιδιά των Ρομά

—  Θα θεσμοθετηθεί υποχρεωτικά σχολή γονέων

— Αλλαγή στο νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών Ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις.

12 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι ρομά μαθητές που γράφτηκαν και φέτος στα σχολεία των …νότιων συνοικιών της Πάτρας δεν πρόκειται να τύχουν καμιάς ευεργετικής διάταξης γιατί απλά οι εξαγγελίες παραμένουν ….εξαγγελίες.

Η εφαρμογή αυτών των εξαγγελιών  και κύρια αυτή που αφορά τη δημιουργία τμημάτων με 15 μαθητές στα σχολεία που φοιτούν ρομά, πρέπει να υλοποιηθεί ΤΩΡΑ!!! Τώρα που δημιουργούνται τα τμήματα και διατίθενται οι καθηγητές. Μετά από κάποιους μήνες δεν θα υπάρχουν καθηγητές, δεν θα υπάρχουν πιστώσεις και οι ρομά σε τμήματα 25 ατόμων θα είναι καταδικασμένοι στην …αμορφωσιά!

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

tempo24gr