Πανόραμα: Η ελιά που ξεπέρασε τα χίλια χρόνια και θέα που κόβει την ανάσα!

Από όλο τον κόσμο έχουν έρθει ειδικοί επιστήμονες να εξετάσουν το σπάνιο δέντρο που έχει ξεπεράσει τα 1000 χρόνια! 

Η τεράσια ελιά, σήμα κατατεθέν του παραλιακού κέντρου «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στον Κάτω Αλισσό έχει «σκεπάσει» ολόκληρο τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης. Το σπάνιο φαινόμενο έχει συγκεντρώσει, το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, όπως λέει στο dytikanea.gr ο Κώστας Ντεμίρης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «CAMPING KATO ALISSOS» στον Κάτω Αλισσό δυτικής Αχαΐας. 

Οι ξένοι τουρίστες που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ και απολαμβάνουν το φαγητό τους στην ταβέρνα, φωτογραφίζουν και βντεοσκοπούν την υπεραιωνόβια ελιά, «διαφημίζοντας» έτσι το περίεργο φαινόμενο σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως μας εξηγεί ο κ. Ντεμίρης, που έχουν έρθει από το εξωτερικό μόνο και μόνο για το σκοπό αυτό. Να δουν από κοντά και να εξετάσουν την ελιά!

Το δέντρο κλείνει φέτος τα 600 χρόνια του! Φυσικά οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν έχουν ποτέ παρέμβει στην ανάπτυξή του, αντίθετα το φροντίζουν παρά το γεγονός ότι οι τεράστιες ρίζες και τα κλαδιά, δημιουργούν πρακτικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ:

Η θέα απο το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»