Αδέσποτα δήμου Δυτικής Αχαΐας: «Στο απυρόβλητο αυτός που θα έπρεπε να έχει φροντίσει για τα αδέσποτα»

Mε αφορμή το περιστατικό της εγκατάλειψης των τεσσάρων κουταβιών στο δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας, η ομάδα ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Καθημερινά εγκαταλείπονται κουτάβια σε σκουπιδοντενεκέδες, σε γράνες, σε χωράφια,σε αυλές .Καθημερινά εθελοντές σιωπηλά, υπομονετικά,κοπιαστικά,αφιερώνουν χρόνο και χρήματα είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα τους και βοηθούν όπως μπορούν.

Δεν επιζητούν, ούτε το μπράβο ούτε το ζήτω ,ούτε το ευχαριστώ.

Οποιος αφησε τα κουτάβια στο Δημαρχείο μπορεί και να είναι ένας απελπισμένος αγανακτισμένος ,ενας σε απόγνωση που μπορεί στο σπίτι του να έχει άλλα δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, που μπορεί να μην έχει ψωμάκι να φάει, που μπορεί να τον λένε τρελό..

Αλήθεια που έπρεπε να τα αφήσει εάν τα βρήκε στο κάδο,στο δρόμο,εξω από την πόρτα του?

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ.

«Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και την διαχείριση των αδεσποτων ζωων συντροφιάς,άρθρο 9 Ν.4039/2012.» και παρακάτω «…..για το σκοπό αυτό ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά  κτηνιατρία και καταφύγια αδέσποτων ζώων……» Εδώ τι ποινή προβλέπεται?

Έμφαση στα αυτονόητα  και αποσιώπηση της υποχρέωσης και του καθήκοντος.

Ο κακός που άφησε τα σκυλάκια στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ εάν τα άφηνε αλλου?

Ο καλός που ενώ από το νόμο υποχρεούται να ΈΧΕΙ φροντίσει, να ΕΧΕΙ προβλέψει, και να ΕΧΕΙ δρομολογήσει ενέργειες στο απυρόβλητο.?

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία υπεύθυνος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δηλαδή τους σκύλους και τις γάτες στις γειτονιές που ζούμε, είναι αποκλειστικά ο Δήμος

Ο εθελοντής επεμβαίνει για τα ζώα που δεν γνωρίζουν από νόμους, μόνον ΟΤΑΝ έχει περίσσεια χρόνου, δυνάμεων και πόρων. Άλλωστε Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ -ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.    

Σαν πρώτη αναζήτηση βοήθειας και ευθυνών για θέματα που αφορούν αδέσποτα ζώα όπως παρατημένες γέννες με κουτάβια ή γατάκια, αδέσποτα ανεμβολίαστα και αστείρωτα ζώα, υποχρεούστε να επικοινωνείτε πρώτα με τους αρμόδιους στον Δήμο .ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Για θέματα κακοποίησης και βασανισμού όλων των ζώων (και όχι μόνο των ζώων συντροφιάς) αρμόδια είναι η Ελληνική Αστυνομία , η Δασική Υπηρεσία ,ιδιωτικοί φύλακες θήρας κλπ αρθρ.46 Ν.4235/2014″