Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το τραγικό γεγονός στα Σαγέικα

Ο Διονύσης Κολλιόπουλος κάτοικος Σαγείκων, έγραψε με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό της 7χρονης στην Πατρών – Πύργου:

«Γιατί κάποια πράγματα θα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως η ευρύτερη περιοχή τις δυτικής Αχαΐας ζει το δράμα του θανάτου της επτάχρονης και το λέω αυτό γιατί είναι ένα γεγονός που και λόγο των ημερών μας πονάει περισσότερο.

Η αλήθεια όμως και η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν. Αυτό το λέω λοιπόν γιατί κάποια προβλήματα τα γνωρίζω καλύτερα από κάποιους άλλους.

Όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερο στάτους ένα από τα προβλήματα του τόπου είναι η Εθνική Πατρών Πύργου με τα τόσα προβλήματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα είναι περίπλοκο γιατί ευθύνες μπορεί να ζητηθούν από όλες τις πλευρές με την έννοια πως το φταίξιμο δεν ανήκει μόνο σε έναν.

Εγώ λοιπόν σαν μέλος τις τοπικής κοινωνίας θα ήθελα να πω πώς είναι καλό να σταματήσει η κοροϊδία προς την συγκεκριμένη ομάδα των ρομά, με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν κάποιοι. 

Ο λόγος λοιπόν που τα γράφω αυτά δεν είναι άλλος από το ότι εν έτη 2017 δεν κοροϊδεύεις τον άλλο με ένα κιλό μακαρόνια και πέντε κιλά πατάτες που και καλά βρίσκεις χορηγίες. Η βοήθεια είναι να προσπαθήσεις να τον εντάξεις στην κοινωνία έτσι ώστε αυτά τα παιδιά που έρχονται από πίσω να μπορέσουν κάποια στιγμή να απεμπλακούν από το μίζερο αυτό γκετοποιημένο σύστημα.

Προσπάθειες κατά το παρελθόν έχουν γίνει, αλλά σίγουρα είναι δύσκολο να καταφέρεις κάτι γιατί απλά πιστεύω πως Ιούδας θα υπάρχει πάντα και για να μην γινόμαστε γραφικοί ίσως ήρθε η ώρα μετά από αυτό το δυσάρεστο γεγονός να προβληματιστούν όλοι και να ξεκινήσει η πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και να σταματήσουν οι μικροπολιτικες σε βάρος αυτών των ανθρώπων και συγκεκριμένα πίσω από αυτά τα παιδιά που θα πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία.

Αυτά όλα τα γράφω γιατί το γεγονός αυτό, είναι από τα χειρότερα που θα μπορούσαν να συμβούν για κάθε σπίτι πόσο μάλλον τέτοιες μέρες. Οι ιθύνοντες ας προσπαθήσουν περισσότερο μετά το θλιβερό γεγονός».