Αρνί σκορδάτο φούρνου!

Υλικά
2 κιλά αρνί μπούτι ή στήθος
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
μερικά κομμάτια κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Ετοιμασία
Πλένουμε το κρέας καλά ,αφαιρούμε λίπος
(που έτσι και αλλιώς δεν θα μας λείψει σ’αυτό το φαγητό)
και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε ταψί ή γάστρα.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε γύρω από το κρέας.
Με το μαχαίρι μας ανοίγουμε μερικές τρύπες στο κρέας και βάζουμε το
σκόρδο και το κεφαλοτύρι.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας
και σιγοψήνουμε για 1 ώρα.
Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί μας , δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας μας και οι πατάτες.
Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα και φυσικά κόκκινο κρασί!
Καλή επιτυχία!