Σκορδαλιά… το παραδοσιακό φαγητό για την 25η Μαρτίου!
Η Σιόνι Ζαφειρακοπούλου μας έστειλε ένα tip για όσους την προτιμούμε λίγο πιο ελαφριά:
Ξεφλουδιζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε ροδέλες ομοιόμορφα και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό λίγο πάνω από τις πατάτες.
Το αφήνετε να βράσει καλά και όταν είναι έτοιμο με λίγο νερό από την κατσαρόλα το πολτοποιούμε με μπλέντερ (ράβδο).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα όπως ξέρουμε.
Σκόρδο, ξύδι και λάδι…
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα βγει πηχτό. Τρώγεται και την άλλη μέρα χωρίς να πήξει.
Καλή όρεξη!