Σαρδέλα πανέ! Το οικονομικό και ταπεινό μεζεδάκι της Σιόνι που γίνεται … ανάρπαστο!

Οικονομικό και ταπεινό μου μεζεδάκι. Μας λέει η φίλη μας Σιόνι Ζαφειρακοπούλου από τον Σύλλογο Σουδενιωτών και μας παρουσιάζει μια σούπερ συνταγή με την οποία θα ξετρελαθείτε: 

Σαρδέλα Πανέ (Sardine  Nuggets  ή Sardine snitzel  )

Σίγουρα όλοι έχετε φάει σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα η στο φούρνο με μυρωδικά. Αλλά αυτή εδώ τη συνταγή που σας δίνω μπορεί να μην έχετε φανταστεί . Είναι λίγο μπελαλίδικο επειδή πρέπει να φιλετάρετε  τη σαρδέλα με υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Τα Υλικά μας : Η ποσότητα το αφήνω σε σας κι την όρεξη που θα έχετε στο φιλετάρισμα .

Σαρδέλα ( για 4 μερίδες ίσως θα  χρειαστείτε κάπου μισό κιλό  )

2 αυγά

Αλεύρι

Γαλέτα

Αλατοπίπερο

Λαδόκολλα

2-3 κουτ. λάδι

Εκτέλεση : Όπως προανέφερα θέλει φιλετάρισμα η σαρδέλα . Εκεί είναι όλη η δουλειά. Και μετά το  πανάρουμε όπως στο σνίτσελ. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί κι αραδιάσουμε τα παναρισμένα φιλέτα μας. Στη συνέχεια ραντίζουμε με το λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά. Και καλή σας όρεξη.

Είναι μια ωραία παρέα για ούζο η τσίπουρο.

Σημ. Η συνταγή δίνει τη δυνατότητα  στα παιδιά σας να τρώνε ψάρι. Και δεν έχει και τη μυρωδιά του ψαριού!