Πέφτει χαλάζι στα Σαγέικα! Λίγες ώρες μετά το ΣΟΣ της δυτικής Αχαΐας για τον παγετό – Στήριξη των αγροτών ζητά ο Χρ. Νικολάου

Χαλάζι πέφτει τώρα στα Σαγέικα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των καλλιεργητών. Δεν έχουν περάσει λίγες ώρες από το ΣΟΣ που έχει εκπέμψει ο δήμος δυτικής Αχαΐας λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και του παγετού που «έκαψε» τις καλλιέργειες. 

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου: 

«Πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια  έχουμε χιόνι από τα ορεινά του δήμου  έως και την θάλασσα κυριολεκτικά.  Ο παγετός  είναι ισχυρός  και απειλεί ακόμη και θερμοκηπιακές  καλλιέργειες καθότι είναι συνεχόμενος και παρατεταμένος. Πατάτες, κηπευτικά, φράουλες, ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και  λεμονιές   – αν συνεχίσει έτσι ο καιρός – θα  υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή. Βρισκόμαστε  μπροστά σε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και θα πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον Αγρότη. Το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας είναι στον πρωτογενή τομέα.

Δεδομένης της πρωτόγνωρης αυτής περίστασης η οποία ήρθε να προστεθεί στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας οδηγώντας εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες σε οριακό σημείο επιβίωσης, επιβάλλετε να στηριχθούν  οι  πληγέντες αγρότες μας, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στην Δυτική Αχαΐα»